Weekendpaket

 Vandrings- och matweekend i Persåsen.

Ljåbuans fäbodvallVandring till LjåbuanLjåbuan

 

Vandra till utvalda pärlor bland fäbodarna i Sveriges fäbodtätaste område. Upplev miljöerna där historien kring t ex Oviken Ost har sitt ursprung.
Här nedan har ni ett förslag på hur en trevlig vandringshelg kan se ut.

Fredag em/kväll: Ankomst med inkvartering och varför inte göra en egen kvällspicnic, kanske uppe vid utsiktsplatsen i byn kallad ”Knäppen”. Kontakta oss om ni vill ha andra förslag på
tänkbara utflyktsmål på lämpligt avstånd.
Lördag: Gör en dagsutflykt till den byggnadsminnesförklarade fäboden Ljåbuan. Finns skyltat var ni ska svänga av Fäbodvägen som går från Persåsen till Börtnan. På Ljåbuan har det funnits ett mylthotell, hjortronkokerie och handelsplats. Delar av det finns kvar än idag, även om funktionen är en annan. Vandra sedan vidare längs delar av Pilgrimsleden via Hästskotjärn fram till Gabrieltjärn. Om man vill kan man även fortsätta läng Pilgrimsleden så långt man tycker sig hinna innan man vänder åter till bilen. Om man vill nöja sig med en kortare vanding och får tid över till annan så rekommenderar vi ett besök på gården Åkern, där familjen Åkermo har bott sedan 1350-talet. På gården finns det berömda och flerfaldigt prisbelönta gårdsmejeriet Oviken Ost. Där finns ett antal olika varianter på delikat ost att köpa av ägarna Robert och Kristina Åkermo.
Söndag: Gör ett besök på den välbevarade och vackert belägna faboden Östra Arådalen. Varför inte kombinerat med en god lunch eller middag på restaurangen Hävvi i Glen? Det finns hur mycket att uppleva i området, så kanske behöver ni stanna en natt till.
Läs mer om: Oviken Ost här .
Pris boende:
Från ca 300SEK/person och natt med dubbelt boende i timmerstuga. Går att välja till frukost, avresestäd samt hyra av sänglinne.
Passar det bättre med hotellrum så går det att får mot ett pristillägg. Se mer om våra priser om du klickar här.

Vid frågor:
0643-44 55 50 eller info@persasen.se . Datum. Lämpligt från ca 15 juni till 15 oktober.
 
——————————————————————————————————————————

Storsjöbadet

En kul tur i barnens Östersund.

Besök mångsidiga Multi Challenge anläggningen, med många olika aktiviteter såsom Go-Cart, klättervägg eller Boda Borg problemlösnings aktiviteter m m. Ett besök på Jamtli Historieland är som att kliva rakt in i en sagobok. Titta, ta på, lär och fråga. När du hunnit se allt får du vara med och bli ”barn för en dag”. Du blir dräng eller piga, klär dig som förr, hugger ved, mjölkar och busar… Pyssla och gosa med kaniner, kalvar, getter och killingar. Läs mer Jamtlis hemsida om aktuella aktiviteter på Jamtli. En dag åker du till Moose Garden och hälsar på Sune och hans älgar. Klappa och mata älgarna tillsammans med guider som också gärna berättar vad älgarna heter och hur gamla de är. Eftermiddagen består av härligt badplask och äventyr på Storsjöbadet! Ett annat alternativ som uppskattas av många barn och vuxna är Teknikland, med mycket att se och göra för både ung såväl som gammal.

Resandet måste ske med egen bil då kollektivtrafiken har väldigt begränsad turlista.

Pris boende: Från ca 250 SEK/person och natt för familj. Boende i nyrenoverad timmerstuga. Går att välja till frukost, avresestäd samt hyra av sänglinne.
Passar det bättre med hotellrum så går det att får mot ett pristillägg. Se mer om våra priser om du klickar här.

Datum: Från 1/6 till 30/9.
Jamtlis hemsida: http://www.jamtli.com
Moose Gardens hemsida: http://www.moosegarden.com/ 
Storsjöbadets hemsida:  www.storsjobadet.se
Multi Challenge/Boda borg
: http://www.multichallenge.se/
Teknikland http://teknikland.se/
——————————————————————————————————————————————–

Golf i Storsjöbygden.

Att spela golf på bra banor med härlig sjöutsikt och samtidigt bo nära naturen är den bästa semestern för många golfare. I Jämtland spelas det golf dag som natt. De ljusa sommarnätterna inbjuder till sköna kvällsrundor. Testa även spel på Klövsjö golfbana enligt nedan. Persåsen ligger mitt emellan dessa två banor.
Datum: 1/6–29/9  Övrigt: Resa till/från golfbanan i egen bil. Storsjöbygden GK hemsida: http://sbgk.nu/

——————————————————————————————————————————————–

Klövsjö golfbana

Fjällgolf i Klövsjö.

Bo i Persåsen och alternera mellan att spela golf utan stress! Antingen Storsjöbygdens enligt ovan, eller i Klövsjö. På Klövsjö-Vemdalen bana så präglas spelet av lugn, harmoni – och en vidunderlig utsikt. Tidsbokning på helgerna, annars är det bollränna som gäller.
Pris boende: Från ca 300SEK/person och natt med dubbelt boende i timmerstuga. Går att välja till frukost, avresestäd samt hyra av sänglinne. Passar det bättre med hotellrum så går det att får mot ett pristillägg.
Datum: 1/6-29/9 
Övrigt:
Resa till/från golfbanan i egen bil Hemsida Fjällgolf i Klövsjö: http://www.kvgk.se/

—————————————————————————————————————————————-

Storsjöbygdens smultronställen.

Upptäck den spännande Storsjöbygden. I Persåsen bor du bekvämt och naturskönt, läget är perfekt för att upptäcka det spännande som du erbjuds runt Storsjön. Följande ingår: Hoverbergstoppen med magnifik utsikt, Östersund med Jamtli, Frösön och Petersson Berger, Hoverbergsgrottan med skandinaviens längsta klyftgrotta, Musolles museum, Hovermo – sveriges gårdsindustriminne, Arvesund med museum och ångaren Östersund och Norderön.
Pris boende: Från ca 300SEK/person och natt med dubbelt boende i timmerstuga. Går att välja till frukost, avresestäd samt hyra av sänglinne.
Passar det bättre med hotellrum så går det att får mot ett pristillägg.
Passar det bättre med hotellrum så går det att får mot ett pristillägg.  Se mer om våra priser om du klickar här.
Datum: 23/6-18/8 Övrigt: Resor i egen bil
—————————————————————————————————————————————–Smedjan i Hovermo

Kulturskatter i Jämtland –  förslag till 4 dagarsresa:

Ta vara på det fina Jämtland har att erbjuda runt Storsjön. 4 dagar av avkoppling och inspirerande besök på platser rika med kultur och historia. Boende i natursköna Persåsen och dagsutflykter runt Storsjön. Dag 1 – Wikners i Persåsen, med möjlighet till besök på Oviken ost eller Långbuan Dag 2 – Hovermo gårdsmuseum, ett av Sveriges utsedda industriminnen, Besök Hoverberget med Grottan och toppstugan, åk via  vackert belägna Hackåsbygden tillbaka över Oviken med dess två kyrkor till Persåsen Dag 3 – Mus Olles museum i Ytterån och Frösöns Petersson Berger Dag 4 – Jamtli Historieland och Museum Jamtlis hemsida: http://www.jamtli.com     Hoverbergsgrottan: http://www.hoverbergsgrottan.com/     Hovermo Gårdsmuseum:  http://www.snilleriket.se/johannesandersson.asp Mus-Olles i Ytterån: http://www.musolles.com/    Långbuans Fäbodvall: http://besokenfabod.wordpress.com/langbuan/
Datum: 22/6-11/8
Pris boende
: Från ca 300SEK/person och natt med dubbelt boende i timmerstuga.  Går att välja till frukost, avresestäd samt hyra av sänglinne. Passar det bättre med hotellrum så går det att får mot ett pristillägg. Se mer om våra priser om du klickar här.
Övrigt:
Resor i egen bil. Där det tas entré betalas det vid respektive utflyktsmål. Läs mer på respektive resmåls egna hemsidor.
—————————————————————————————————————————————————-Bröllopssviten i Persåsen

Romantikpaket

Unna er en natt i Persåsens bröllopssvit. Med himmelsäng, öppenspis, jacuzzi och utsikt över S:a Storsjöbygden. För den som önskar serveras frukosten på rummet. Om ni önskar ett alternativ lägre pris kan ni boka hotellrum från 1.040:-/natt inkl. frukost. Passa även på att göra utflykter i omgivningarna. Fråga oss gärna om förslag. Möjlighet till att boka middag i vår restaurang kan finnas beroende på säsong. Ring gärna för information eller hjälp med att utforma din vistelse i Persåsen. Pris: Bröllopssviten 2.895:-, Dubbelrum 1.190:- Vid bokning av Bröllopssviten ingår även frukt, mineralvatten, mousserande vin och chokladpraliner. Tillägg för de som ej är medlemmar i STF: 50 sek/person och natt.  Se mer om våra priser om du klickar här.
———————————————————————————————————————————————————

Weekend i Persåsen

Samla inspiration under några dagar hos Wikners i Persåsen. Du bor naturskönt med bra geografiskt läge för dagsutflykter runt Storsjöbygden och Oviksfjällen i Jämtland! Ring oss så gör vi ett förslag anpassat just för er, med rätt typ av boende och utflyktsförslag som passar er och årstiden! Datum: 22/6-30/9 Pris för boende från: ca 300SEK/person.  Övrigt: Resor i egen bil

——————————————————————————————————————————————————Kopia av 2Kälkåkning i PersåsbackenKälkåkare i PersåsbackenSnyggt hopp i kälkbackenStora kälkbanan

 

Vill du kasta dej utför kälk-pisten tillsammans med dina barn eller kompisgänget, ha några kul dagar med mycket fart, snö och skratt?
Då ska du testa kälkåkning i Persåsen!
En glädjekick för alla åldrar i Sveriges anda alpina kälkbacke. Ta liften upp till toppen och sätt fart utför pisten som är 1200 eller 650 meter lång, landa i ett snömoln eller sladda elegant in i målfållan. Du åker med Stiga eller Hamax snowracers och i den här backen har SM i kälke och sportrodel arrangerats 2012,  2013 och svenska cupen 2019 . Har ni bara vinterkläder så kan ni åka kälke i Persåsbacken. Kälkar har vi, och har ni inte hjälm så finns det att låna eller hyra. Finns även kälkar som en vuxen kan få plats med ett mindre barn som inte kan eller vill köra själv.
En perfekt familjeaktivitet där de minsta kan leka med kälken i Boblandet och öva för att klara kälkkörkortet. De som är lite större och klarar sig själva, kan efter godkänd uppkörning ta en kälke och ge sig iväg med liften. Sedan finns det några olika svårighetsgrader på kälkbanorna att välja på. Allt från enkla raka banor till lite mer avancerade banor med kraftiga doserade kurvor.
Alla kan åka kälke och det är barnsligt kul! En annan fördel, det finns även möjlighet till lite mer traditionell utförsåkning i Persåsen. Både för skid- och brädåkare!

Boende hos oss ca 1 km från Persåsbacken antingen i timrad stuga med Vandrarhemsvillkor, eller hotell.

Klicka här för att se en härlig film från åkning i Persåsbacken.

OBS: Backen endast öppen lördagar o söndagar. Säsong normalt från jul till sista mars.
Klicka här för att läsa mer om priser och öppettider i Persåsbacken.

Pris för familj boende i nyrenoverade timrad stuga från ca 250 sek/person . Kontakta oss för pris på boende i hotell. Avresestäd, frukost och sänglinne går att köpa/hyra men ska bokas i förväg.
Se mer om våra priser om du klickar här.

Välkommen till en riktigt kul helg i Persåsen!
 

Kontakt

Tel: 0643-44 55 50
Jourtelefon: 070-879 17 74
E-post: maila oss
Adress: Persåsen 336, 845 72 Oviken
GPS: N62.905099°, E14.309864°
RT90: 6978443 , 1423804

Öppettider

Kolla in våra öppettider här