Att göra i vårt område

Här nedan finner ni ett antal utflykter och aktiviteter som även funkar bra då vi behöver undvika att sprida och smittas av Coronaviruset.
Vinter – Kälk&skidåkning i Persåsbacken

Vill du kasta dig utför kälk-pisten tillsammans med dina barn eller kompisgänget, ha några kul dagar med mycket fart, snö och skratt?
Då ska du testa kälkåkning i Persåsen!

En glädjekick för alla åldrar i Sveriges anda alpina kälkbacke. Ta liften upp till toppen och sätt fart utför pisten som är 1200 eller 650 meter lång, landa i ett snömoln eller sladda elegant in i målfållan. Du åker med Stiga eller Hamax snowracers och i den här backen har SM i kälke och sportrodel arrangerats 2012,  2013 och svenska cupen 2019 . Har ni bara vinterkläder så kan ni åka kälke i Persåsbacken. Kälkar har vi, och har ni inte hjälm så finns det att låna eller hyra. Finns även kälkar som en vuxen kan få plats med ett mindre barn som inte kan eller vill köra själv.
En perfekt familjeaktivitet där de minsta kan leka med kälken i Boblandet och öva för att klara kälkkörkortet. De som är lite större och klarar sig själva, kan efter godkänd uppkörning ta en kälke och ge sig iväg med liften. Sedan finns det några olika svårighetsgrader på kälkbanorna att välja på. Allt från enkla raka banor till lite mer avancerade banor med kraftiga doserade kurvor.
Alla kan åka kälke och det är barnsligt kul! En annan fördel, det finns även möjlighet till lite mer traditionell utförsåkning i Persåsen. Både för skid- och brädåkare!

Boende hos oss ca 1 km från Persåsbacken antingen i timrad stuga med Vandrarhemsvillkor, eller hotell.

Klicka här för att se en härlig film från åkning i Persåsbacken.

OBS: Säsong normalt från januari till mars.
Klicka här för att läsa mer om priser och öppettider i Persåsbacken.

Boende finns hos oss på Wikners i Persåsen, antingen i våra stugor eller hotellrum.
Se mer om våra priser om du klickar här. Välkommen till en riktigt kul helg i Persåsen!


Vandring/skidåkning eller cykling i
Fäbodland sommar och vintertid

Ljåbuans fäbodvallVandring till Ljåbuan

Vandra och cykla bland fäbodarna i Sveriges fäbodtätaste område. 
Här nedan har ni ett förslag på hur en trevlig utehelg kan se ut.

Dag 1: Ankomst med inkvartering och varför inte göra en egen kvällspicknick, kanske uppe vid utsiktsplatsen i byn kallad “Knäppen”. Fantastisk utsikt över Storsjön och Hoverberget.
 
Dag 2:
Gör en dagsutflykt till den byggnadsminnesförklarade fäboden Ljåbuan. Finns skyltat var ni ska svänga av Fäbodvägen som går från Persåsen till Börtnan. På Ljåbuan har det funnits ett mylthotell, hjortronkokerie och handelsplats. Delar av det finns kvar än idag, även om funktionen är en annan. Vandra sedan vidare längs delar av Pilgrimsleden via Hästskotjärn fram till Gabrieltjärn. Om man vill kan man även fortsätta läng Pilgrimsleden så långt man tycker sig hinna innan man vänder åter till bilen. Om man vill nöja sig med en kortare vanding och får tid över till annan så rekommenderar vi ett besök på Hovermo Gårdsmuseum.
 
Dag 3:
Gör ett besök på den välbevarade och vackert belägna fäboden Östra Arådalen. Varför inte kombinerat med en god lunch eller middag på restaurangen Hävvi i Glen? Det finns hur mycket att uppleva i området, så kanske behöver ni stanna en natt till.
 
Dag 4:
I södra Storsjöbygden finns många fina vandringar. Missa inte Hoverberget med fin utsikt, och lämpliga halvdagsturer till Rämnan, Hembygdsgården och ett besök i Hoverbergsgrottan. 

Vid frågor:
0643-44 55 50 eller info@persasen.se . 
 
——————————————————————————————————————————————

 

Storsjöbygdens smultronställen & Snilleriket

Upptäck den spännande Storsjöbygden. I Persåsen bor du bekvämt och naturskönt, läget är perfekt för att upptäcka det spännande som du erbjuds runt Storsjön. Börja med Hovermo – sveriges gårdsindustriminne 4 km från Persåsen, sedan mot Hoverberget med magnifik utsikt från toppen samt även skandinaviens längsta klyftgrotta. Gör ett besök i Östersund med Jamtli och Storsjöbadet. Frösön med Wilhelm Peterson-Bergers Sommarhagen. Åk vidare runt Storsjön mot nordväst och besök Musolles museum,  Arvesund med museum och ångaren “Östersund” eller så tarn vägen via Andersön, Norderön, kanske med ett besök på Verkön. för att sedan komma tillbaka mot Persåsen.

Smedjan i Hovermo 

—————————————————————————————————————–

 

En kul tur i barnens Östersund.

Besök mångsidiga Multi Challenge anläggningen, med många olika aktiviteter såsom Go-Cart, klättervägg eller Boda Borg problemlösnings aktiviteter m m. Ett besök på Jamtli Historieland är som att kliva rakt in i en sagobok. Titta, ta på, lär och fråga. När du hunnit se allt får du vara med och bli ”barn för en dag”. Du blir dräng eller piga, klär dig som förr, hugger ved, mjölkar och busar… Pyssla och gosa med kaniner, kalvar, getter och killingar. Läs mer Jamtlis hemsida om aktuella aktiviteter på Jamtli. En dag åker du till Moose Garden och hälsar på Sune och hans älgar. Klappa och mata älgarna tillsammans med guider som också gärna berättar vad älgarna heter och hur gamla de är. Eftermiddagen består av härligt badplask och äventyr på Storsjöbadet! Ett annat alternativ som uppskattas av många barn och vuxna är Teknikland, med mycket att se och göra för både ung såväl som gammal.

Resandet måste ske med egen bil då kollektivtrafiken har väldigt begränsad turlista.
Jamtlis hemsida: http://www.jamtli.com
Moose Gardens hemsida: http://www.moosegarden.com/ 
Storsjöbadets hemsida:  www.storsjobadet.se
Multi Challenge/Boda borg
: http://www.multichallenge.se/
Teknikland http://teknikland.se/

Storsjöbadet
——————————————————————————————————————————————–

 

 

Klövsjö golfbana

Fjällgolf i Klövsjö.

Bo i Persåsen och alternera mellan att spela golf utan stress! Antingen Storsjöbygdens enligt ovan, eller i Klövsjö. På Klövsjö-Vemdalen bana så präglas spelet av lugn, harmoni – och en vidunderlig utsikt. Tidsbokning på helgerna, annars är det bollränna som gäller.
Övrigt:
Resa till/från golfbanan i egen bil Hemsida Fjällgolf i Klövsjö: http://www.kvgk.se/

 

Golf i Storsjöbygden.

Att spela golf på bra banor med härlig sjöutsikt och samtidigt bo nära naturen är den bästa semestern för många golfare. I Jämtland spelas det golf dag som natt. De ljusa sommarnätterna inbjuder till sköna kvällsrundor. Testa även spel på Klövsjö golfbana enligt nedan. Persåsen ligger mitt emellan dessa två banor.
 Övrigt: Resa till/från golfbanan i egen bil. Storsjöbygden GK hemsida: http://sbgk.nu/

—————————————————————————————————————————————-

 

Kulturskatter i Jämtland –  förslag till 4 dagarsresa:

Ta vara på det fina Jämtland har att erbjuda runt Storsjön. 4 dagar av avkoppling och inspirerande besök på platser rika med kultur och historia. Boende i natursköna Persåsen och dagsutflykter runt Storsjön. Dag 1 – Guidning på Wikners i Persåsen, med möjlighet till besök på t ex Tivars på Norderön eller Arvemuseet i Arvesund. Dag 2 – Hovermo gårdsmuseum, ett av Sveriges utsedda industriminnen, Besök Hoverberget med Grottan och toppstugan, åk via  vackert belägna Hackåsbygden tillbaka över Oviken med dess två kyrkor till Persåsen. Dag 3 – Mus Olles museum i Ytterån och  Petersson Bergers Sommarhagen på Frösön Dag 4 – Jamtli Historieland och Museum
Övrigt:
Resor i egen bil eller buss. Där det tas entré betalas det vid respektive utflyktsmål. Läs mer på respektive besöksmåls egna hemsidor.
—————————————————————————————————————————————————-

 

Romantik i Persåsen

Unna er en natt i Persåsens bröllopssvit. Med himmelsäng, öppenspis, jacuzzi och utsikt över S:a Storsjöbygden. För den som önskar serveras frukosten på rummet. Om ni önskar ett alternativ lägre pris kan ni boka hotellrum från 1.190:-/natt inkl. frukost. Passa även på att göra utflykter i omgivningarna. Fråga oss gärna om förslag. Möjlighet till att boka middag i vår restaurang kan finnas beroende på säsong. Ring gärna för information eller hjälp med att utforma din vistelse i Persåsen. Pris: Bröllopssviten 2.895:-, Dubbelrum 1.190:- Vid bokning av Bröllopssviten ingår även frukt, mineralvatten, mousserande vin och chokladpraliner. Tillägg för de som ej är medlemmar i STF: 50 sek/person och natt.  Se mer om våra priser om du klickar här.

Bröllopssviten i Persåsen
——————————————————————————————————————–