Aktiviteter

Här hittar du exempel på aktiviteter som vi kan ordna för grupper. Ett naturligt sätt att umgås och utvecklas tillsammans som grupp.
Våra aktiviteter tar vara på den inre kreativiteten och förmågan till samarbete.

Vi skräddarsyr även aktiviteter och teambuildning efter önskemål.

Klicka här så kommer du till länkar för att hitta andra intressant besök och aktiviteter i vårt närområde.

 

Kreativ aktivitet – Skärbräde

Upplev passionen för trä och känn stimulansen i att skapa något med händerna! Ni blir tilldelade varsin träbit och får i uppdrag att skapa ett skärbräde. Under professionell handledning har ni efter några timmar på egen hand skapat alldeles egna hantverk. Det svåraste är att övertyga dem därhemma att du verkligen gjort konsthantverket själv!

Säsong: Året om.  Från 2-35 personer. Tid: Från 2 timmar.

 

 

 

 

Teamaktivitet i Verkstaden

Kom som en grupp, åk som ett lag! Teambuilding, personlighets-utveckling, ledarskap eller kickoff.
I grupper skapas konstverk utifrån olika teman. Det kan vara en framtidsvision eller en en idé om hur man vill att gruppen ska fungera tillsammans. Vad hände i gruppen under aktiviteten? Det kan ni utreda under trevliga former vid brasan på kvällen!

Säsong: Året om.  Från 6 personer.  Tid: Från 2 tim

 

 

 

 

 Teamaktivitet: Skogsduellen – 3/5 kamp

Följ med på en mångkamp där ni väljer grenar. Bl a Lerduveskytte, yx-kastning, blåsrör, framföra musikstycke, lasso-kastning eller någon problemlösning. En av våra mest populära aktiviteter. Kampen går alldeles utmärkt att genomföra även inomhus, i bland annat vår verkstad! Vi låter vädret vara med och styra vad som passar bäst. Åt skogen med konferensen, så blir den lyckad. Att få komma ut några timmar framåt eftermiddagen är ett bra sätt att hålla deltagarna engagerade. Om ni vill avsätta lite extra tid så kan vi ta oss ut till av  fäbodarna i närområdet så genomför vi aktiviteten på plats i skogen. Vi tar med oss den mat och dryck som ni önskar. Pris beroende på var vi genomför aktiviteten och vilka grenar det ska vara.

Säsong: Året om. Från 6 personer.  Tid: Från 2 timmar.

 

 

Kälkåkning

Alla kan bli barn på nytt! I Persåsen tar liften dig upp till en specialgjord 600 meter lång elbelyst kälkbana. Efter information från instruktör får man hjälm och kälke. Sedan bär det iväg uppför med  liften i 400 meter, för att sedan åka den specialbyggda banan med doserade kurvor som preparerats med pistmaskin. Banan består av kraftigt doserade kurvor som får kälkturen att påminna om gokart. Aktiviteten passar såväl ung och  gammal. Om man vill kan en internt företagsmästerskap anordnas. Om vi åker då det är dagsljus så kan man även testa den 1200 meter långa stora kälkbanan. Mycket nöje!

Säsong: Jan-Apr: Från 6 personer. Tid: Från 2 timmar.

 

 

Mordmysterium

Mordmysterium...

Mordmysterium…

 

 

 

 

Den ultimata middagsaktiviteten! I våra mordmysterier har alla en egen karaktär och deltar själva. Varje deltagare spelar sin egen roll, har egna uppdrag och hemliga ledtrådar. Det gäller att ta reda på så mycket information som möjligt under middagen för att kunna lista ut vem mördaren är. Hela aktiviteten leds av en eller flera professionella instruktörer från Mordmysterium Jämtland. Syftet med aktiviteten är möjligheten att kliva ur vardagen och att få nya upplevelser tillsammans för att skapa teamkänsla, stimulera, motivera, eller helt enkelt för att roa. En lyckad aktivitet svetsar samman gruppen och kan bli det där dråpliga eller underbara som tål att plockas fram åratals framöver. Här får ni skratta gott tillsammans!

Säsong: Året runt.  Från 10 personer. Tid: 2,5-3,5 timmar.

 

    Quiz!

Quiz-page-001

 

 

Utmana kollegorna och vännerna på ett av våra mycket uppskattade och kluriga quiz. Ni tävlar kring ett tema och frågorna är av blandat art (nutid, historia, musik, sport, vetenskap, geografi, religion, litteratur mm). Vi bildar lag och korar ett slutgiltigt segrarlag som naturligtvis vinner ett fint pris. Vi har en uppsjö av teman att välja bland. Garanterad tävlingsnerv och många skratt.

Säsong: Året om. Från 6 personer. Tid: ca 1,5 timmar.

 

Fackeltåg till fäbod

Under den mörka delen av året är en fackeltågsvandring till Åsbuan en mycket stark upplevelse. Friden och stillheten blandas med mystik och historiens vingslag. I värmen och sprakandet från brasan har vi en berättarstund om fäbodliv, vittran och jordfolket som för 200 år sedan blev anledning till att fäboden flyttades.

Säsong: Dec-Apr. Från 5 personer. Tid: Från 2 timmar.

 

 

 

 

Gästabud på fäbod

På den genuina fäboden Svedjebodarna dukar vi upp ett långbord med skogen som tema. Menyn kan bestå av syltade granskott, barkbröd, älg, ren, fisk och annat gott ur skogens skafferi. Ni kan själva vara med och komponera ert Gästabud.

Säsong: Maj-Okt. Från 10 pers Tid: Från 3 timmar.

 

 

 

 

Skotersafari i fäbodland

En fin tur till några av de 40 fäbodvallarna i Sveriges fäbodtätaste område strax väster om Persåsen. På den fina Åsbuan slår vi läger för en stund med kaffe, forbondekorv och tunnbrödsstut. Framåt vårvintern, den femte årstiden i Persåsen, kanske vi har turen att få se några björnspår.

Säsong: Dec-Apr. Från 4 personer.  Tid: Från 2 timmar.

 

 

 

Berättarstund

Koppla av vid brasans sken och lyssna när vi berättar om hur vårt skapande går till. I vår träverkstad finns även en läktare med sittplatser där ni kan följa hantverket och ofta kan få se när Leif Wikner svarvar sina fantastiska trä-ägg och trä-klot.

Du kan också få höra intressanta berättelser om bygdens genier som tagit fram uppfinningar som t ex propellern, den fällbara vävstolen och enmanshelikoptern. Finns även intressanta historier att ta del av om betydelsefulla personer som gjort avtryck som allmänbildare eller opinionsbildare.

Förbokningar året om. Från 6 personer.  Tid från ca 1 timme.

 

 

Kontakta oss för fler aktiviteter samt anpassade förslag till just er konferens! Tel 0643-44 55 50  e-post.

Kontakt

Tel: 0643-44 55 50
Jourtelefon: 070-879 17 74
E-post: maila oss
Adress: Persåsen 336, 845 72 Oviken
GPS: N62.905099°, E14.309864°
RT90: 6978443 , 1423804

Öppettider

Kolla in våra öppettider här