Om oss

Wikners i Persåsen är ett familjeföretag som funnits i över 50 år.

Allt började med att Leif och Margith Wikner ville starta ett snickeri någonstans i Jämtland. I hjärtat av Storsjöbygden hittade de Persåsen, den fridfulla lilla byn med vacker utsikt mot Storsjön och Hoverberg och med Oviksfjällen som tittar upp bakom skogen. De köpte den gamla skogsskolans lokaler och började bit för bit bygga upp verksamheten med snickeri, stugby, hotell, konferensanläggning och restaurang.

Företaget blev en uppstickare i bygden, precis som uppstickartuppen, Wikners i Persåsens företagssymbol. Tuppen symboliserar både trygghet och kaxighet. Företagets andra symbol är ägget, som står för livskraft, möjligheter och kreativitet.

Handgjorda tuppar och ägg i trä kikar fram från alla möjliga och omöjliga ställen i Persåsen. De två stolta tupparna som vakar från värdshusets tak är nog lättast att upptäcka, men tuppens vakande öga och den mjuka äggformen återkommer ständigt. Symbolerna skapades av Leif Wikner, som även är upphovsman till blåvedslampan och designar möbler och skapar konsthantverk i trä. Leif och Margith har varit verksamma i över 45 år i Persåsen, och de finns i stort sätt dagligen med i verksamheten.

Hantverket och passionen för trä har överförts till de fyra sönerna Mattias, David, Joakim och Mårten. I dag drivs anläggningen av Mattias och David, men resten av familjen finns alltid med i bakgrunden. David hittas ofta ute i verkstan, där han designar och tillverkar möbler på beställning. I utställningslokalen kan man kika på Davids mästerverk, en BMW 325i som är inredd och utsmyckad i ädelträ. På fälgarna snurrar små Persåstuppar och i bakluckan finns en inbyggd stereoanläggning, också den helt i trä.

Mattias ansvarar i första hand för den dagliga driften på anläggningen. Han spenderar ungefär halva sin tid framför snickarbänken, där nya Persåstuppar, armaturer och annat inom inredning får se dagens ljus. Tillsammans med David ritar han också möbler och inredningar och bygger på plats vid särskilda beställningar.

Hållbarhetstanken och hantverket genomsyrar hela verksamheten. I skogarna runt knuten hittar snickeriet material till nya möbler och råvarorna till restaurangen kommer från Jämtlands odlingslandskap, skogar och sjöar. I Persåsen ska allt vara nära och av hög kvalitet. Möbler som håller i många år och matminnen som dröjer sig kvar.

Här till höger så finner ni ett antal intressanta länkar till olika sevärdheter och aktiviteter i omgivningen som vi gärna rekommenderar.

Varmt välkommen till Persåsen!
Familjen Wikner och medarbetarna.

 

Kontakt

Tel: 0643-44 55 50
Jourtelefon: 070-879 17 74
E-post: maila oss
Adress: Persåsen 336, 845 72 Oviken
GPS: N62.905099°, E14.309864°
RT90: 6978443 , 1423804

Öppettider

Kolla in våra öppettider här